SATOA Kuopio Food Festival 2023 tarjoaa monipuolisen herkutteluvalikoiman – ravintoloiden menut on nyt julkistettu!

16.08.2023

SATOA Kuopio ruokafestivaali valloittaa Kauppakadun 13 erilaisen ruokaravintolan voimin elokuun viimeisenä viikonloppuna. Ravintolat ovat nyt julkaisseet tapahtumaan myyntiin tulevat herkut ja kattaus on monipuolinen!  SATOA -tapahtumien herkuttelujen kantavana teemana on Sadonkorjuu ja paikalliset ruokatuotteet. Luvassa on jälleen kerran kattava otos pohjoissavolaista ruokakulttuuria.

Ravintoloiden yhteismenu on ladattavissa täältä: SATOA 2023 menu

Makuja läheltä ja kaukaa

Vaikka raaka-aineet ovat kotoiset, löytyy makuja myös kauempaa; El Barillon tarjoamat tapakset tulevat espanjalaisesta ja Sweetownin sushit ja bunsit taiwanilaisesta makumaailmasta. Kuopiolainen Ketoinen puolestaan tuo maisteltavaksi viljattomat flatterit sekä suolaisina että makeina, ja Hodarikojun Kalakukkokoira päivittää savolaisen perinneruokamme ihan uudelle tasolle. VS ravintolat, Viikinkiravintola Harald, Puijon Torniravintola, Harri’s Food Factory, Sawohouse ja Bierstube ovat kokeneita SATOA -konkareita, joiden keittiömestarit ovat taas päästäneet luovuutensa irti ja loihtineet parastaan tarjolle. Minitar -jäätelökoju takaa viilennystä jäätelödrinkeillään ja -annoksillaan kuumanakin päivänä. Mielenkiintoisia uusia ravintoloita ovat Tahkon laelle kohoava Havu Kitchen&Bar, joka saapuu antamaan ennakkomaistiaisia ruokafilosofiastaan SATOA vieraille sekä Tuovilanlahden kauniissa kylämaisemissa asusteleva Wanha Tietola, joka tuo paikallisesta mallasviljasta leivotut herkkupizzat tarjolle tapahtumaan.

SATOA -ruokafestivaalit ovat ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali. Tapahtumissa esillä olevat yritykset ovat Pohjois-Savosta ja annoksissa käytettävät raaka-aineet ovat pääosin paikallisesti toteutettuja.

SATOA Kuopio Food Festival: Kuopion keskustassa torin laidalla Kauppakadulla 25.-26.8. Aukioloajat pe ja la klo 11-20. Tapahtumassa paikalliset ravintolat myyvät 4-10 euron arvoisia annoksia.

Tapahtuman tuotannosta vastaa Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset. Tapahtumaa tuotetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kuopion kaupungin tuella. Yhteistyössä ovat Meidän Kuopio -tapahtuma ja Elonkorjuujuhla.

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa