Vuonna 1891 taidemaalari Eero Järnefelt vietti kesää Muuruvedellä Kauniskankaan ja Kuninkaisen maisemissa. Kesän aikana syntyi Järnefeltin ja hänen vaimonsa Saimin ensimmäinen lapsi. Tuore isä maalasi Muuruvedellä kaksi kenties tunnetuinta teostaan –  Lehmisavu ja Heinäkuun päivä. Järnefeltien vieraana piipahtivat mm. Järnefeltin lanko Jean Sibelius ja Juhani Aho puolisoineen.

Järnefeltit vieraineen, Kauniinkankaan emäntäpiika ja Kuninkaisen torpan väki tarjoilevat katkelmia kansallisaarteittemme syntyhistoriasta taiteilijaillallisen perinneruokien höysteenä Muuruveden kylätalolla. Esitys pohjautuu Tatu Kokon kirjaan Heinäkuun päivä, käsikirjoitus Maila Lonkila. 

Taiteilijaillallinen on tilattavissa ryhmille seuraavasti:

  • Kesto: 2 h
  • Paikka: Muuruveden Kylätalo Rantatie 9, 73460 Muuruvesi
  • Hinta: 65 €. Esitykseen sisältyy alkumalja, huikopalloo (savunauta, sienisalaatti, ruisleipä), pääruokana kalakukkoa ja kokkelipiimä, kauden kasviksia. Ruokajuomana kotikalja ja vesi. Jälkiruokana uunijuusto ja lakkahillo, kahvi ja britakakkua. Ruoka tarjoillaan istumapöytiin. Ohjelma toteutuu, mikäli osallistujia vähintään 40 ja maksimi määrä on 55 henkilöä. 
  • Päivässä mukana:  Muuruveden Kyläyhdistys ry, PBG Korhonen
  • Varaukset: Maritta Norberg p. 040 509 8081 maritta.norberg@gmail.com tai Jari Korhonen p. 040 5945688 jari.korhonen@pbg.fi. Maksu pankkikortilla. Tarvittaessa voidaan laskuttaa.