• >

  Gastronomian kärkeä
  Kuopiossa 2020

  Kuopiolle on myönnetty European Region of Gastronomy –status vuodelle 2020. Tunnustus tuo alueelle näkyvyyttä, arvostusta sekä ennen kaikkea uutta liiketoimintaa, uusia matkailijavirtoja, uusia tapahtumia ja se kehittää maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. LUE LISÄÄ

 • >

  Kuvapankki
  medialle

  Kuvapankki on luotu edistämään Pohjois-Savolaista ruokakulttuuria ja matkailua. Aineistot ovat vapaasti median käytettävissä. LUE LISÄÄ

 • >

  Ota yhteyttä
  yhteystiedot

  Katso tarkemmat yhteystiedot – yhteyshenkilöt YHTEYSTIEDOT

YHDESSÄ – KUOPION ALUEEN RUOKAKULTTUURI ON MONIEN TOIMIJOIDEN AIKAANSAANNOS, OSALLISTU SINÄKIN

Kuopion alue, Pohjois-Savon maakunta on saa­nut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina 2020-2021. European Region of Gastronomy -statusta voidaan verrata esimerkiksi tunnetumpaan kulttuu­ripääkaupunki -titteliin sillä erotuksella, että tunnustus kehittää monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä.

Tunnustus on askel kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta. European Region of Gastronomy -tunnustus painottaa vastuullisuutta, lähiruoan käyttöä, paikallista kulttuuria sekä pienten ja keskisuurten yritysten välistä yhteistyötä.

European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21 toteutuu Itä-Suomen ProAgrian & Maa- ja kotitalousnaisten, Kuopion kaupungin, Kehitysyhtiö SawoGrown sekä Savonia-ammattikorkea­koulun hankeyhteistyönä. Mukana on yli 70 yritystä, tapahtuma­toimijaa, oppilaitosta ja kehittämisorganisaatiota koko maakunnan alueelta.