Kuopiolaisen Kauraparta Oy:n jauhoseos menestyi kansainvälisessä ruokalahjakilpailussa Portugalissa

03.08.2021

European Food Gift Challenge -kilpailun tavoitteena on tunnistaa ja palkita parhaat ja innovatiivisimmat gastronomiset lahjat Euroopassa. Kilpailun organisoi IGCAT, International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism.  Käytännön järjestelyistä vastaa vuosittain Euroopan gastronomiseksi maakunnaksi valittu alue. Vuonna 2020 kilpailu järjestettiin Euroopan ruokamaakunnan juhlavuotta viettävässä Kuopiossa ja tänä vuonna se pidettiin 30.7.2021 Coimbrassa, Portugalissa, joka aloitti juhlavuotensa heinäkuussa. Pohjois-Savon gastronomista maakuntaa edusti loppukilpailussa yhteensä 4 ruoka- ja keittiölahjatuotetta. Kuopiolaisen  Kauraparta Oy:n gluteeniton jauhoseos valittiin kilpailun kolmanneksi parhaaksi tuotteeksi.

Korona ja keliakia synnyttivät Kauraparran

Kun korona lomautti kokki Simo Pasasen, oli aikaa kehitellä laadukasta leipää kotikeittiössä. Keliakian puhjettua Simo oli joutunut luopumaan ruisleivästä ja sen hetkinen gluteeniton leipätarjonta tuntui mauttomalta ja pahviselta. Kun ammattilainen ryhtyy toimeen, tulee yleensä tulostakin. Simo kehitti helppokäyttöisen valmiin gluteenittoman jauhoseoksen, johon tarvitsee lisätä vain vesi, kohottaa tuote ja paistaa se – tällä reseptillä onnistuu varmasti! Nyt yrityksen valikoimassa on jo kolmea erimakuista jauhoseosta.

Simo osallistui Local Food Gift lahjatuotteiden kehitysohjelmaan saadakseen vinkkejä ja ideoita tuotteen käyttäjälähtöisyyden ja markkinoinnin edistämiseksi. Lahjatuotepakkaus on syntynyt kehitysohjelman aikana.

Lahjapakkaus sisältää kaksi erilaista jauhoseosta ja on sellaisenaan erinomainen ruokalahja tai tuliainen. Se ei vie paljon tilaa, on helppo kuljettaa ja säilyttää, eikä rikkoutumistakaan tarvitse pelätä. Tuotteen mukana on selkeä käyttöohje ja tuotetiedot. Yhdestä jauhopussista tulee noin 9 hyvänkokoista maukasta leipästä. Lahjatuote on pakattu kauniiseen, viljasäkkiä muistuttavaan juutti-kangaspussiin.

Kilpailun tavoitteena tukea ja kehittää paikallisten tuotteiden kehitystä ja tunnettuutta

European Food Gift Challenge kilpailuun haetaan Euroopan gastronomisten alueiden ruokakulttuuria ja käsityöperinteitä ilmentäviä korkealaatuisia ruoka- ja keittiötuotteita, jotka soveltuvat tuotelahjoiksi. Tavoitteena on tukea alueiden pientuottajia ja perinteisten tuotteiden valmistusta sekä tuoda esiin tuote- ja tuottajatarinoita, jotka edistävät alueen ruoka- ja käsityökulttuurin säilymistä.  ​ Lisäksi kilpailun avulla halutaan edistää tuotteiden menekkiä ja paikallisten tuotteiden sekä tuottajien tunnettuutta.  

Lisätietoa Kauraparran tarinasta blogista:  Taste Savo - Kauraparta ja yrityksen nettisivuilta  www.kauraparta.fi

Kuvat: Taste Savo ja Kauraparta Oy

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa